Reguli de aur pentru pariori


Nicaieri in aceasta lume nu vei putea gasi un om care sa posede totalitatea secretelor de care ai nevoie pentru a fi un parior de succes, insa exista mai multe surse din care orice jucator poate sa invete si sa se inspire. In acest articol ne vom aminti de cateva dintre cele mai importante reguli pe care un parior de succes trebuie sa le ia in considerare. Acestea pot fi intr-adevar de aur intrucat pot aduce profituri in cazul in care pariorul le respecta cu temeinicie.

Pachetul de ”NU-uri”

Nu paria mai multi bani decat aiPariurile sunt un domeniu in care banii sunt esentiali si indispensabili. Chiar daca suna usor absurd, exista, din nefericire, pariori care mizeaza mai multi bani decat poseda in mod efectiv. Din cauza rutinei de pariere si a lacomiei, unii ajung in situatia de a imprumuta bani pentru a paria. Acest fenomen este puternic descurajat de catre toti pariorii stapani pe sine si nu ar trebui sa constituie niciodata o problema reala in viata unui parior serios.

Nu miza mai mult decat iti permiti sa pierzi

Fiecare parior este dator sa isi administreze corect bugetul pentru pariuri, astfel incat sa isi impuna anumite limite. Acele granite au un scop vital fiindca limiteaza eventualele pierderi si, implicit, efectele directe ale biletelor pierdute, precum stresul.In alta ordine de idei, un parior de succes isi va stabili intotdeauna anumite sume disponibile pentru pariere, in functie de bugetul personal. Indiferent de increderea cu care un jucator plaseaza un pont sau de premisele pentru care acea selectie sa fie castigatoare, nu este indicat ca un pontator sa mizeze vreodata mai mult decat suma pe care isi permite sa o piarda in momentul plasarii pontului.

Nu paria pentru a-ti recupera banii pierduti

Biletele pierzatoare reprezinta o normalitate in lumea pariurilor, iar o greseala frecvent intalnita este aceea de a incerca sa recuperezi banii pierduti pe bilete anterioare. Aceasta tactica amplifica de regula pierderile, intrucat jucatorul tinde sa vaneze cotele mari din simpla dorinta de a se revansa fata de o pierdere suferita in prealabil.

Totusi, cotele ridicate nu au o rata de reusita prea mare, asadar tendinta primara a  unui astfel de pariu este de a fi incorect. Din acest motiv, banii pierduti trebuie tratati ca atare, si anume sa fie dati uitarii. Un parior nu va suferi niciodata in acest plan daca isi respecta bugetul si nu mizeaza mai mult decat este dispus sa piarda.

Nu paria de dragul de a pariaPariurile devin un hobby pentru majoritatea jucatorilor, si nu raman o simpla modalitate prin care se pot castiga bani. Tocmai de aceea, oamenii de stiinta au fost foarte activi in anii 2000 cu privire la fenomenul dependentei de a paria. Multi dintre acestia au descoperit ca in creier sunt eliberate substante (exemplu: dopamina) care provoaca sentimentul de fericire, indiferent daca pariul a fost pierzator sau castigator.

Simpla incertitudine, suspansul si perioada de asteptare dinaintea aflarii deznodamantului provoaca in corpul uman anumite reactii care aduc un sentiment de fericire temporara. Din acest motiv, din pacate, casele de pariuri vor continua sa fie frecventate de oameni mai putin familiarizati si/sau pasionati de sport, insa aflati in cautarea acelor trairi, in mod instinctiv. De regula, acesti oameni mizeaza sume minime pe bilete acumulatoare de dimensiuni anormale, iar rata probabilitatii de reusita este aproape nula.

Prin urmare, pariurile nu trebuie facute din dorinta de a simti vreo traire sau doar pentru a onora o traditie/un program. Exista o multitudine de alte domenii, chiar lipsite de costuri, din care omul isi poate extrage acele sentimente de care are nevoie.

Nu paria atunci cand esti instabil emotional

Aceasta sectiune are mult de a face cu precedenta, insa ia in considerare cu precadere starile de spirit extreme, precum entuziasmul, tristetea, nervozitatea sau chiar plictiseala.

Viata provoaca inevitabil anumite stari de spirit, dar este esential ca niciun parior sa nu plaseze vreun pariu atunci cand nu se afla in controlul deplin al emotiilor sale. Mai exact, pariurile trebuie efectuate intotdeauna intr-o stare de calm si liniste, venita din interior.

Entuziasmul sau tristetea pot sa schimbe modul de gandire in mod hotarator, de aceea aceste trairi pot influenta, in majoritatea cazurilor negativ, soarta unui pont.

Nu paria fara sa te informeziO modalitate de pariere sortita esecului este aceea de a miza pe evenimente despre care jucatorul nu cunoaste detalii. De exemplu, unii pariori aleg sa mizeze pe tenis, in ciuda faptului ca nu urmaresc acel sport si nu se informeaza adecvat cu privire la toate detaliile importante din tenis, ca: miza turneului, suprafata, stilurile de joc etc.

Mai mult, exista si microbisti care pariaza pe anumite campionate mai putin cunoscute publicului larg, doar din dorinta de a avea un meci in plus pe bilet. Aceasta abordare se dovedeste a fi cel mai adesea daunatoare de vreme ce majoritatea pariurilor corecte sunt precedate de o analiza a informatiilor acumulate.

Un campionat precum cel al Macedoniei nu va fi niciodata o sursa buna de castig pentru un parior roman pentru ca sursele de informare sunt foarte putine, deci sansele de a pierde biletul cresc.

Nu paria pe echipa favorita

Una dintre greselile cele mai des intalnite este aceea de a miza pe gruparile preferate ale pariorului. In cazul fiecarui meci al echipei favorite, perspectiva este subiectiva si poate fi deplasata in raport cu realitate. Majoritatea pariorilor care aleg sa parieze pe echipa favorita mizeaza in mod constant pe victoriile acesteia, or aceasta tactica este falimentara, mai devreme sau mai curand, deoarece nicio echipa nu poate fi invincibila la nesfarsit.

Inaintea partidelor jucate de echipa favorita, apare acel sentiment de incantare care altereaza perspectiva obiectiva, iar suporterul din interior intervine, distorsionand luciditatea absolut necesara inaintea plasarii unui pariu.

Nu paria in stare de ebrietate sau fiind obosit

Un parior de succes nu concepe faptul de a combina alcoolul cu pariurile corecte. Pur si simplu, consumul de bauturi alcoolice si succesul la pariuri nu sunt doua lucruri care merg mana in mana, ci dimpotriva, se anuleaza reciproc. Un parior trebuie sa faca diferenta dintre timpul in care isi mentine luciditatea completa, analizand la rece ponturile pe care le va plasa si timpul personal pe care il aloca distractiei.Mai mult, starea de oboseala nu este deloc mediul propice pentru succes la pariuri. In conditii de energie scazuta, calitatea performantelor pariorului este in cel mai probabil caz nesatisfacatoare.

Nu paria multe meciuri pe un bilet acumulator

Biletele acumulatoare se arata ca fiind cea mai mare sursa de castig la pariuri, dar reprezinta in acelasi timp principala sursa de venit a caselor de pariuri. Majoritatea biletelor acumulatoare sunt pierzatoare din cauza multitudinii de situatii nefavorabile care pot aparea in sport.

Este recomandat ca niciun parior sa nu plaseze mai mult de cinci selectii pe un bilet acumulator in cazul in care nu utilizeaza vreun sistem, pentru ca astfel isi mentine sanse considerabile de castig.

Biletele kilometrice nu vor fi niciodata o solutie pe termen lung, ci doar unealta perfecta prin care un jucator isi poate crea asa-numitul miraj al castigului imens, asemanator celui de la loterie.

Ce sa faci, mai exact?

Asigura-te ca stii regulile pariurilor

Inainte de orice, pariorul are datoria de a se asigura ca intelege totalitatea regulilor pariurilor pe care le plaseaza. Desigur, majoritatea jucatorilor stiu ce inseamna 1X2 (victorie gazde, remiza, respectiv victorie oaspeti), dar exista si piete ale caror complexitate este sporita. Exemplificand, pariurile de tip handicap asiatic pun probleme anumitor pariori, asadar fiecare jucator trebuie sa se asigure ca a citit regulamentul acelui tip de pariu inainte de a plasa vreun pont.

Stabileste-ti un program de pariere

Rutina este un cuvant care are conotatii negative, insa ea poate avea rezultate bune in domeniul pariurilor. Desigur, niciunui parior nu ii este indicat sa parieze la ore fixe, precum un robot, insa este importanta respectarea relativa a unui program de pariere. De exemplu, unii aleg sa parieze dimineata cand sunt odihniti, altii in pauza de pranz sau altii chiar inainte de lasarea serii. Semnificativ este ca fiecare jucator sa respecte in linii mari un program astfel incat creierul sa se obisnuiasca cu acest sistem si sa „livreze” ponturi la nivel inalt.

Intocmeste-ti un registruInregistrarea pariurilor facute poate fi un pas extrem de important inspre succesul la pariuri. Tinand evidenta pariurilor plasate, jucatorul poate observa domeniile in care intampina mai mult succes si sporturile care ii aduc cele mai mari pierderi.

Astfel, fiecare parior poate sa insiste asupra domeniilor in care exceleaza si chiar sa isi mareasca numarul biletelor castigatoare, in acelasi timp renuntand la domeniile despre care registrul arata ca nu poseda aceleasi calitati.

Avand un astfel de registru, un parior poate sa isi dea seama de profilul personal in materie de pariuri, lucru vital in vederea mentinerii unei forme bune la pariuri.

Ia in considerare miza evenimentului

Miza efectiva face diferenta de multe ori intr-un eveniment sportiv. De exemplu, o echipa devenita campioana in etapa cu numarul 36 poate sa abordeze cu o lejeritate mai mare ultimele doua meciuri din campionat. Intr-un astfel de meci, campioana poate sa piarda desi este superioara din punct de vedere valoric, doar din cauza lipsei de motivatie.

Jucatorul ori echipa care va fi mai motivat are sanse mai mari de castig, iar acest factor – ambitia – poate cantari mai greu decat valoarea combatantilor. Astfel, un jucator de tenis din afara top 50, dar care este ultra-motivat, poate sa invinga un jucator mai valoros care nu se afla intr-o dispozitie de joc la fel de buna.

Accepta ca sunt sporturi la care nu te pricepi

Mandria unui parior poate fi cel mai daunator lucru pentru palmaresul sau. Fiecare jucator trebuie sa isi faca o idee despre profilul personal, si anume sa isi cunoasca punctele forte si slabiciunile.A admite ca exista discipline sportive in care nu esti iscusit, sau chiar anumite piete de pariere, poate fi o virtute in lumea pariurilor, si nicidecum un semn de slabiciune. A-ti recunoaste si a-ti masca slabiciunile sunt cel mai importante lucruri de facut pentru a avea succes, in majoritatea domeniilor din viata, inclusiv la pariuri.

Specializeaza-te pe un anumit sport

In adaugarea sectiunii de mai sus, recomandarea de aur pentru fiecare poveste de succes in pariuri este ca jucatorul sa se specializeze pe o anumita disciplina sportiva. Este de preferat ca aceasta sa fie cea pe care o urmareste cel mai mult sau de care este cel mai pasionat, intrucat „imbinand utilul cu placutul” se pot obtine rezultate magnifice.

Evita pariurile acumulatoare

Pariurile acumulatoare nu sunt o gaselnita inspirata in lumea pariurilor deoarece au rata de reusita foarte scazuta. Acestea ar trebui reduse numeric in mod drastic de catre orice parior care isi doreste succesul si sunt recomandate doar in scop ludic si distractiv. De asemenea, este indicat ca pariurile acumulatoare sa nu fie riscate pe mize consistente.

Evita sa pariezi intotdeauna pe favoriti

Chiar daca favoritii au cotele cele mai mici, acest lucru nu asigura un castig, cum nici o cota mare nu asigura in mod obligatoriu profitul. Tendinta in lumea larga a pariorilor este sa plasezi pontul pe favoriti, insa surprizele apar la tot pasul in sportul de astazi, asadar nimic nu poate fi luat din oficiu. Nici macar o victorie a lui Real Madrid in fata echipei din liga a patra spaniola, Alcorcon.

Urmareste fluctuatiile cotelorAceasta actiune trebuie efectuata din doua motive. In primul rand, cota poate scadea, iar in acest caz pariorului ii este indicat sa se grabeasca in a plasa pontul dorit pentru a obtine un profit cat mai consistent, si in al doilea rand, cota poate creste, iar intr-o astfel de situatie jucatorul poate sa mai astepte cateva ore pentru a-si mari intr-o proportie considerabila castigul potential.

Informeaza-te

Probabil cel mai important pas pe care il poti face inaintea unui pariu corect este sa te informezi cu maxima seriozitate. Punandu-ti timp deoparte pentru o mica analiza a evenimentului pe care doresti sa pariezi, acumulezi informatii pretioase care te vor ajuta atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Procedand astfel, devii mai increzator in cunostintele tale referitoare la un anumit sport/jucator si renunti la tentatia de a cauta sfaturile „expertilor”. Acestea pot fi utile, fara indoiala, insa adesea devin redundante deoarece si acei „experti” sunt oameni si comit greseli, mai devreme sau mai tarziu.

Gaseste casa de pariuri cu cele mai mari cote

Pariorul trebuie sa plaseze ponturi la agentia care ii ofera cele mai multe avanataje. Tocmai de aceea, este util sa studiezi ofertele bookmakerilor si sa iei o decizie calculata. In Romania, Unibet este in momentul de fata o agentie foarte respectata datorita faptului ca ofera cote mai mari decat cele afisate de casele de pariuri concurente.

Pentru cele mai bune oferte ale caselor de pariuri licentiate in Romania viziteaza pagina "Casele mele de pariuri"

Nu uita sa te distrezi

Cu siguranta, a avea succes la pariuri necesita multa disciplina si obiectivitate, precum si calm. Totusi, din cand in cand este indicat ca orice parior sa nu uite placerea pura de a plasa un pont si sa isi intocmeasca un bilet mai extravagant, care sa il distreze.

Acesta ar putea fi un pariu acumulator care contine exclusiv cote mari sau chiar pariuri pe piete mai interesante, precum „scor corect” sau „primul marcator in meci”.

Gaseste pariurile de valoare

Bookmakerii sunt iscusiti in a stabili valorile cotelor, insa fiindca nu sunt roboti, pot sa acorde anumite cote care surprind pariorii. Unele cote sunt mai mici decat ar trebui sa fie, iar altele mai mari decat ar trebui sa fie, in opinia unora.Pariurile de valoare sunt acele selectii care au o probabilitate de reusita mai mare decat riscul de pierdere la care se expune jucatorul care plaseaza acea selectie. De obicei, pariurile de valoare pot fi identificate pe pietele mai putin utilizate, cum ar fi „total goluri” sau „cele mai multe cartonase in meci” la fotbal.

Pentru a gasi pariuri de valoare, unul dintre cele mai importante lucruri este sa studiezi sansele outsiderilor la victorie. De regula, acestia iti pot oferi castigurile cele mai consistente, chiar si in cazul unei mize mai mici.

Pariurile pe valoare sunt o modalitate buna pentru a ocupa un loc fruntas la concursurile de pronosticuri organizate pe site.

Alterneaza intre pariurile bazate pe informatie si cele bazate pe inspiratie

La pariuri, echilibrul este cuvantul cheie. Orice jucator isi mareste sansele de castig atunci cand alterneaza intre tacticile sale de pariere si nu ramane setat pe o singura metoda.

Astfel, in palmaresul unui parior de succes ar trebui sa domine pariurile bazate pe informatie, insa ar fi bine sa figureze si anumite selectii mai putin obisnuite, care au la baza un sentiment definit ca inspiratie personala.

De exemplu, logica si traditia nu indicau victoria Islandei in dauna Angliei la Euro 2016, insa pariorii inspirati care au mizat pe islandezi au avut castig de cauza, in ciuda faptului ca nu s-au folosit de multe argumente concrete.

Adopta aceeasi atitudine, indiferent daca pierzi sau castigi

Un citat interesant ar putea sa fie definitia perfecta a atitudinii pe care un parior de succes trebuie sa o aiba in mod continuu: „fie ca te intalnesti cu succesul sau cu esecul, trateaza-i pe cei doi impostori la fel.” Mai repede sau mai tarziu, mai mult sau mai putin, mai dureros sau mai putin dureros, orice parior va face cunostinta cu  bilete pierzatoare, insa este important ca acesta sa nu se lase afectat de acestea. O atitudine sobra poate ajuta un parior intrucat ii ofera o stabilitate emotionala crescuta si ii faciliteaza trecerea peste anumite zile mai putin faste.

Foloseste-te de bonusurile si promotiile caselor de pariuri

Fiecare casa de pariuri doreste sa te aiba drept client, asadar afla bonusurile si promotiile fiecareia si profita de ele pentru a obtine castiguri mai mari. Pariurile gratuite pot fi surse importante de venituri in cazul in care sunt folosite optim.

Gandeste pozitiv!

Banii pierduti raman pierduti in cazul oricarui parior, insa este important ca niciun jucator sa nu faca vreo drama din pariurile pierdute. Gandind pozitiv, orice pontator poate sa castige alti bani si sa iasa, in cele din urma, pe plus. Cheia e in plan mental. Cheia e la tine. 

Ai mai multe intrebari? Obține sfaturi pe forumul nostru prietenos unde se pot practica de asemenea pariuri sportive în competiția noastra gratuita de pronosticuri  si unde ai sansa de a castiga premii în bani reali, fara nici un risc.


 

Pariuri gratuite