Sistemul de pariere Martingale


Cum trebuie aplicat sistemul Martingale pentru a avea profit la pariuri?
Ce presupune si care sunt riscurile la care te poate expune, in calitate de parior?


Raspunsuri la aceste intrebari si alte informatii despre sistemul Martingale sunt incluse in acest articol.

Ce este sistemul Martingale?

Sistemul Martingale este una dintre cele mai vechi strategii de pariere. El isi are originea in secolul 18, in clasicul joc de aruncare a monedei. Jucatorul avand doar doua optiuni la dispozitie, „cap” si „pajura”, probabilitatea matematica de a avea succes este de 50%.Strategia consta in dublarea mizei dupa fiecare pariu pierdut, astfel incat un prim castig sa acopere pierderile anterioare si sa ofere un mic profit.

Astfel, daca la un prim pariu jucatorul pierde 5 lei, la a doua el va miza dublul mizei precedente, adica 10 lei. In caz de castig, isi va recupera miza pierduta initial si va ramane cu profit.
Intrucat sansele de a avea peste zece pierderi consecutive sunt minime, cei care au aplicat acest sistem l-au gasit ca fiind de succes, chiar daca profiturile nu erau mari, ci mai degraba modice.

Strategia Martingale s-a dovedit a fi interesanta in ochii multora, astfel ea a ajuns sa fie utilizata in jocurile de noroc. Ruleta este unul dintre jocurile in care aceasta abordare poate fi profitabila, deoarece sansele de a nimeri fie rosu, fie negru se apropie de 50%, fiind asemanatoare sanselor de a nimeri „cap” sau „pajura” in cazul monedei.

Dupa un pariu castigat prin strategia Martingale, pariorul plaseaza profitul in contul sau si incepe o noua sesiune. Cu alte cuvinte, fiecare pariu gresit trebuie urmat de dublarea mizei, pana in momentul in care pariorul reuseste un pariu corect.

Un pariu corect este, de altfel, si punctul final al acestei strategii, al carei scop este recastigarea mizelor pierdute.

Cu toate acestea, sistemul Martingale este valid in domeniul pariurilor sportive doar atunci cand jucatorul plaseaza ponturi/bilete ce au o cota minima de 2. Fara a avea o cota de minim 2.00, aceasta strategie devine neprofitabila si, implicit, o pierdere de timp.

Pentru a avea succes la pariuri sportive prin intermediul sistemului Martingale, este nevoie de o cota minima de 2 pentru ca aceasta este echivalentul proportiei de 50%-50% din jocul cu aruncarea monedei.

Exemplu de sesiune Martingale, cu cota de 2:
Pariul #1 (miza 10 lei) - pierdut
Pariul #2 (miza 20 de lei) - pierdut
Pariul #3 (miza 40 de lei) - pierdut
Pariul #4 (miza 80 de lei) - castigat
Mizele plasate anterior: 10 + 20 + 40 = 70 lei
80 - 70 = 10 lei
= Castig 10 lei.


De ce este sistemul Martingale atat de popular?

Sistemul de pariere Martingale este cel mai popular dintre toate strategiile nu neaparat datorita eficientei sale, cat multumita simplitatii sale. In cazul acestui sistem nu exista ecuatii complicate de memorat sau calcule lungi de efectuat.

Fiecare parior este capabil sa invete extrem de rapid tainele sistemului Martingale si il poate folosi cu prima ocazie. De retinut: sistemul Martingale functioneaza cel mai bine in cazul pariurilor sportive care au sanse 50/50 de castig, probabilitatea fiind asemanatoare cu cea din ruleta.Martingale este un sistem foarte popular pentru ca mecanismul sau este simplu: dupa orice pariu pierdut, jucatorul dubleaza miza anterioara. Astfel, dupa un pariu de €1 pierdut, pariorul va miza €2. In situatia in care si acest al doilea pariu va fi pierzator, jucatorul va miza €4 in a treia runda. Presupunand ca a treia oara pariorul va avea succes, el isi va recupera mizele pierdute anterior si va obtine un mic castig peste miza initiala, de €1.  

Dupa orice pariu castigator, sistemul isi incheie cursul, iar pentru a folosi din nou  strategia Martingale este nevoie de o noua miza intiala.

Sistemul Martingale poate sa sune prea bine pentru a fi adevarat, dar trebuie amintit ca nu exista vreo cale usoara pentru a obtine bani din pariuri. Cei care utilizeaza acest sistem se expun unor riscuri mari pentru un castig mic, fiindca sistemul se foloseste de statistici.

Conform statisticilor, acest sistem permite pariorilor sa riste mult pentru a avea sanse mari de a obtine profituri mici, dar acesta aduce cu sine si o probabilitate mica de a pierde mult. In alta ordine de idei, sistemul Martingale iti ofera o probabilitate mare de a avea profit, insa profitul obtinut este mic. Mai mult decat atat, o posibila pierdere poate ajunge la numere mari, care cauzeaza neplaceri pariorilor.
 • Conform statisticilor, exista o sansa de aproximativ 0,1% ca un parior sa piarda de zece ori la rand un pariu cu 50/50 sanse de castig.
Datorita calculului de mai sus, sistemul Martingale este valid in pariurile sportive si a acumulat multi adepti, care l-au facut popular printre pariorii pasionati de sport.

Care sunt factorii importanti in sistemul Martingale?

 • Sportul pe care pariezi
Lesne de inteles de ce, alegerea sportului pe care vrei sa pariezi conteaza foarte mult atunci cand pui in aplicare strategia Martingale. Acest lucru are o importanta deosebita, fiindca pentru a avea succes cu aceasta strategie orice parior are nevoie de cote minime de 2.Pariorii sportivi cunosc faptul ca in unele sporturi este mai usor sa gasesti cote de 2 cu sanse mari de reusita decat in alte discipline sportive. De exemplu, in tenis este mult mai facil sa gasesti pariuri cu cote de 2 decat in handbal, acesta din urma fiind un sport in care cotele sunt adesea foarte dezechilibrate.
 • Miza initiala
Marimea mizei initiale determina cati bani poti castiga la finalul unei sesiuni Martingale, dar si numarul de bani de care ai nevoie pentru a utiliza acest sistem.
Pentru ca acest sistem poate aduce succes doar in cazul pariorilor care dispun de fonduri suficiente pentru a paria pana in momentul in care reusesc un pariu, marimea mizei initiale conteaza.O miza initiala mare poate sa reprezinte o alegere neinspirata, deoarece poate duce la esec prin sistemul Martingale. Acest lucru se intampla in caz de o serie de pariuri necastigatoare care poate sa il lase pe parior fara bani la dispozitie. Acest lucru ne trimite la sectiunea urmatoare, si anume finantele (bankroll).
 • Finantele pariorului (bankroll)
Finantele constituie un factor extrem de important care trebuie verificat de orice parior inainte de a aplica sistemul Martingale. Toti jucatorii care joaca la pariuri acest sistem trebuie sa se asigure in prealabil ca pot suporta din punct de vedere financiar cel putin zece pierderi consecutive. In cazul in care detin finante suficiente pentru a acoperi 10 potentiale pierderi la rand, sansele lor de a scoate profit din aceasta abordare la pariuri cresc.

Avantajele sistemului Martingale

 • Functioneaza rapid
Sistemul Martingale functioneaza conform principiului urmator: cu cat il joci mai mult, cu atat sansele tale de a pierde cresc. Mai multe pariuri prin sistemul Martingale inseamna o posibilitate mai mare de a avea mai multe pariuri necastigatoare la rand.

Avand pariuri necastigatoare consecutiv, pariorul ramane fara bani.

Asadar, utilizeaza sistemul Martingale, dar limiteaza numarul sesiunilor in care il aplici. In cazul in care observi ca ai nevoie de peste 10 incercari pentru a avea un pariu castigator, renunta la aceasta abordare.

Nu uita: sistemul Martingale da cele mai bune rezultate pe termen scurt, atunci cand pariul castigator apare in primele 5-10 incercari.
 • Asigura un profit celor care dispun de un bankroll consistent
A avea multi bani in finante (bankroll) este un atu cand vine vorba despre strategia Martingale.Pentru a fi sigur de un profit, chiar daca acesta nu va fi intotdeauna mare, trebuie ca bankroll-ul tau sa fie de cel putin 1000 de lei, tinand cont ca vei plasa pariuri de minim 2 lei. Astfel, bankroll-ul personal iti va permite sa plasezi 10 pariuri, un numar de incercari destul de bun din care poti sa faci profit.

In cazul in care vei alege ca miza initiala sa fie de 5 lei, atunci bankroll-ul tau trebuie sa fie de aproximativ 2500 de lei, pentru ca astfel vei limita probabilitatea unor intamplari nefericite, iar din 10 incercari dobandesti sanse mari de a obtine profit prin acest sistem.

Sistemul Martingale poate fi o solutie buna pentru tine daca:
 • Esti in cautarea unei strategii rapide, care sa-ti aduca profit
 • Ai un bankroll destul de solid, care iti permite sa inregistrezi pana la 10 pierderi consecutive
 • Poti sa iti asumi riscul de a-ti pierde intregul bankroll
 • Beneficiezi de bonusuri care nu pot fi retrase
Referitor la ultimul punct, este de subliniat faptul ca sistemul Martingale poate fi cea mai buna solutie in cazul pariorilor care beneficiaza de bonusuri care trebuie rulate. Multe case de pariuri ofera bonusuri consistente care nu pot fi retrase instantaneu. In cazul unor astfel de sume, una dintre cele mai bune abordari este sistemul Martingale, incat acesta ofera o probabilitate mare de castig. Dezavantajele si riscurile sistemului Martingale

Sistemul Martingale nu este o strategie complicata, dar are cerintele specifice care nu pot fi indeplinite de orice tip de parior. Pentru a avea succes este nevoie de un bankroll mare, mult curaj si o doza de inspiratie.

Riscurile sistemului Martingale sunt mari, intrucat miza trebuie dublata dupa fiecare pariu pierdut. Mai multe pariuri pierdute consecutiv pot determina pierderea intregului bankroll, in cazul in care acesta nu este suficient de consistent.

Spre deosebire de ruleta ori alte jocuri de noroc, in care variantele posibile sunt doar 2 (exemplu: rosu-negru), in sport exista piete cu trei variante. Pentru a fi specific, piata 1X2 in fotbal dispune de 3 selectii posibile, fapt care face probabilitatea matematica de castig sa fie 33,33%, si nu 50%, ca in cazul altor sporturi, precum tenisul, in care rezultatul de egalitate este imposibil.  

Mai mult decat atat, soarta fiecarui pariu depinde de propriile sale elemente. Pariurile sportive sunt independente unul de celalalt, in majoritatea cazurilor.

In alta ordine de idei, un pariu pierdut pe un meci din campionatul Germaniei nu are nicio legatura cu un pariu pierdut pe un meci din Liga 1, prin urmare este vitala calitatea selectiilor plasate.
Matematica din spatele sistemului Martingale a fost verificata si aprobata de specialisti, insa pentru a avea succes prin aceasta strategie este nevoie si de o alegere inspirata a pariurilor plasate.
 • Ai nevoie de multi bani
Sistemul Martingale ofera pariorilor sanse mari de castig, insa pentru a beneficia de acestea fiecare jucator are nevoie de multi bani la inceputul unei sesiuni Martingale.
Cateva pierderi consecutive pot sa lase pariorul in ipostaza de a fi incapabil sa continue o sesiune Martingale, care presupune dublarea mizei anterioare dupa fiecare pariu pierdut.
 
Asadar, nu te avanta sa incerci sistemul Martingale daca nu ai suficienti bani. Pentru pariuri mizate cu 2 lei, ai nevoie de un bankroll de 1000 de lei, iar pentru pariuri cu miza de 5 lei trebuie sa ai la dispozitie un bankroll de aproximativ 2500 de lei.Avand aceste sume, poti sa pierzi pana la 10 pariuri consecutiv si sa iesi pe profit la primul pariu castigator.
*La acest capitol trebuie amintit ca anumite case de pariuri restrictioneaza marimea mizelor plasate, prin urmare s-ar putea sa nu poti pune in aplicare sistemul Martingale in cazul in care joci sume mai mari.
 • Cotele trebuie sa fie de minim 2
Fie ca plasezi un bilet simplu sau unul acumulator, cotele finale trebuie sa fie de minim 2 pentru a avea succes prin sistemul Martingale.
A gasi cote bune de minim 2 poate fi o sarcina destul de dificila, dar trebuie amintit ca un singur pariu castigator din primele 10 ne aduce profit, prin acest sistem.

Sistemul Martingale NU poate fi o solutie buna pentru tine daca:
 • Crezi ca iti poate aduce bani usor, fara niciun risc
 • Nu dispui de un bankroll mare
 • Iti este dificil sa prinzi cote de minim 2
 • Nu esti dispus sa risti sume mari
 • Nu te poti opri atunci cand pierderile tale depasesc bankroll-ul initial
Un sfat: daca ai inceput o sesiune Martingale, iar primele 3-4 pariuri au fost pierzatoare, fii atent la ponturile pe care le plasezi si continua sesiunea. S-ar putea sa te opresti exact la pasul in care ai fi castigat, iar regretul de a ezita va cantari mai greu decat pierderile in sine!

Sistemul anti-Martingale

Sistemul anti-Martingale este opusul strategiei Martingale. Spre deosebire de sistemul Martingale, care consta in dublarea mizei anterioare dupa fiecare pariu pierzator, sistemul anti-Martingale presupune micsorarea/injumatatirea mizelor dupa fiecare pariu necastigator.Prin aceasta abordare, pariorii intentioneaza sa isi diminueze pierderile, apreciind ca un parior se afla fie intr-un sir de pariuri castigatoare, fie intr-o serie de pariuri pierzatoare.
Totusi pariurile sportive sunt independente unul de celalalt, astfel ca multi pariori pot sa inregistreze constant perioade in care au parte atat de pariuri castigatoare, cat si de selectii pierzatoare.

In alta ordine de idei, sistemul anti-Martingale se bazeaza pe continuitatea trendului. Conform acestui sistem, un parior care inregistreaza pariuri castigatoare este probabil sa continue pe acelasi trend, in timp ce un parior care plaseaza pariuri pierzatoare are sanse mari sa piarda in continuare.

De mentionat insa ca aceasta abordare nu poate aduce profit la pariuri, ci in cel mai bun caz limiteaza cantitatea pierderilor.

In concluzie, sistemul Martingale este unul dintre cele mai interesante, populare si totodata simple strategii de pariere. In general, acesta functioneaza si aduce profituri, dar castigurile sunt mici. Mai mult, pariorii care utilizeaza acest sistem au nevoie de multi bani la inceput, pentru a acoperi potentialele pierderi consecutive. 

Ai mai multe intrebari? Obține sfaturi pe forumul nostru prietenos unde se pot practica de asemenea pariuri sportive în competiția noastra gratuita de pronosticuri  si unde ai sansa de a castiga premii în bani reali, fara nici un risc.


 

Pariuri gratuite